6/4

Kolla jag har koll på vad det är för datum igen!
 
Vi har inte haft internet några dagar nu. Jag förstår att ni saknat oss!
 
I förrgår åkte vi till Eungella national park. Blev en himla massa körande fram och tillbaka pga hittade ingenting!
Men sen kom vi fram till en bra campingplats iaf. Hela målet med att vara där var att se platypuses. De heter tydligen näbbdjur på svenska har jag lärt mig. Men vilket fult namn! 
 
I alla fall. Vi bodde precis brevid en å där de ofta syns. De kommer fram framåt eftermiddagen så runt fem gick vi ner till ån för att titta. Vi hade jättetur och när vi kom fram så var det en där! De är mest under ytan men kommer upp korta stunder för att tugga sin mat. Så söta var dem! Och väldigt små. Mindre än vad man skulle tro. Vi såg några sköldpaddor också. Även de rätt söta. Vi gick lite länga med ån men såg inga mer platypusar. Bara något som måste ha varit en sköldpaddsmamma med sina två bebisar. Visserligen väldigt söta de också!
 
På kvällen satt vi runt elden och pratade med en australiensisk familj. Väldigt trevligt! Bra dag helt enkelt. 
 
Dagen efter började vi med att kolla efter platypusar och såg faktiskt en till! Kul! Vi hade tydligen väldigt tur med dem. Sen åkte vi iaf in till en visitor information och så vidare till en camping. Den låg väldigt nära havet. Rätt trevlig camping. Vid ett tillfälle kollade jag upp från bilen och såg två kängurus en liten bit ifrån oss. Rätt häftigt! Kul att få se dem in the wild. Vi såg en till senare också. De är mycket större än vad man kan tro! Jag som bara sett wallabies tidigare. 
 
Vi gick ned till stranden också. Det var lågvatten och vattnet var lång, långt ut så vi fick gå en bra bit. Längs med stranden var de massor av kräftor. De var också nån annan slags funny looking kräfta. Hur många som helst! Såg rätt kul ut. Vi såg också rätt mycket olika eremitkräftor. Lite kul. Stranden var rätt fin med. 
 
Idag har det igen blivit mer bilåkning än planerat. Vi åkte rätt långt och bor på en onödigt dyr camping. Såhär i efterhand var det kanske onödigt att vi stannade här. Men den är helt okej iaf så så är det ibland. Vi åkte och köpte kvällsmat och sen fish'n'chips då vi båda varit sugna på det länge. Sen kom vi tillbaka till campingen och upptäckte att Rasmus glömt badbyxorna på andra stället. Så då fick vi åka och köpa nya sådana till honom! Första stället hade inga då de tagit bort de inför vintern nu. Det är ju bara 30 grader under dagarna så jag förstår dem. Andra stället hittade vi ett par på sale hyllan som passade. Jaja. Han har badbyxor nu iaf!
 
Sen fick vi äntligen till ett dopp i havet. Skönt men inte trevligaste stället. Nu sitter vi och ska spela kort och om ett tag blir vi väl förhoppningsvis hungriga så då ska vi laga vår "finkvällsmat". Jodå. Rätt så bra har vi det fortfarande här! Vill inte alls hem måste jag erkänna. 
 
Enda bilden från jetskiingen där vi inte såg ut som totala töntar (vilket vi ju visserligen är)
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Lilla Anna och Stora världen

Nu på Nya Zeeland

RSS 2.0