28/2

Nu kan man tro att det är sista dagen i februari men inte i år!
 
Ja, vi lever. Vet att uppdateringarna här är under all kritik. Antar att jag får försvara mig med att jag gör för mycket annat roligt. Även om lite av saningen nog är att tv:n tagit en del tid på slutet. Fast nu har jag ingen tv så nu kanske det blir ändring på det! 
 
Vi lämnade Waitaki Waters den 24e. Inte det roligaste vi gjort kan jag ju säga. Vi gjorde en idiotkörning den dagen och satt i bilen hur länge som helst! Fast vi kom iaf fram dit vi ville. Fox Glacier. Dock regnade det så vi struntade i att se något i området. Fick en snabb titt på Fox på avstånd. 
 
På vägen stannade vi iaf så att Rasmus kunde hoppa i vattnet från en bro. Hans far hade ju hoppat så Rasmus kunde ju inte vara sämre. Och hoppade två gånger.
 
Dagen efter åkte vi inte riktigt lika långt. Vi tog oss till Hoktitika en stad som är känd för sin jade. Riktigt mysig liten stad. 
 
 Vi gjorde en enkel kort liten jadeworkshop och skapade två egna greenstonesmycken. Det gick bara att göra väldigt enkla saker men det var kul iaf. Utan att planera det så gjorde jag ett smycke till Rasmus och han ett till mig. Mitt föreställer en pingvin, en liten Oamaru keepsake som inte är från Oamaru. 
 
Dagen efter blev en riktig kördag igen. Vi stannade dock vid pancake rocks. Coola stenar som ser ut som staplade pankakor. Det är ännu coolare vid högvatten för då skapas blowholes. Alltså att vattnet färdas inne i stenen för att sen åka ut i en kaskad. Vi kunde tyvärr inte planera när vi kom dit men hade tur och kom ungefär en timme innan så högvattnet var påväg in och vi fick se rätt häftiga vattenuppvisningar. Jag tycker ljudet är rätt häftigt med. 
 
Det enda andra stoppet var för ett bad i värmen. Sen hade vi tur med campplats. Det var typ fullt men vi fick precis plats. 
 
Dagen efter blev en rätt vilodag. Vi åkte bara en kort bit. 
 
Idag blev också en rätt lugn dag. En åka till Nordön dag. Så nu har vi sagt hejdå till Sydön för den här gången. Sorgligt! (Jag är inte redo att lämna det här landet om mindre än en månad). 
 
Just nu står vi på en camping utanför Vattnadal (Riverdell) för er som har lite koll på Sagan om Ringen. Vi var hit när vi gjorde en LoTR rundtur och tänkte att här vill man ju campa! Så nu gör vi det. Synd bara att väldigt mörka moln rullade in. Just nu ser jag inga moln alls. Fast det beror mest på att jag inte ser något alls pga natt. 
 
Campingen är tillräckligt stor för att jag skulle lyckas gå vilse. Det kan dock mest ha haft något att göra med mitt dåliga lokalsinne. 
 
Jag är dock överdrivet stolt över mig själv då jag lyckades sätta upp tältet HELT själv för första gången! När vi började campa visste jag knappt hur man satte upp ett tält. 
 
MVH
Husvagnsbarnet

Lilla Anna och Stora världen

Nu på Nya Zeeland

RSS 2.0