22/4

Idag var första dagen i Hong Kong (vi har typ två och en halv dag här) och vi åkte såklart till Macau. Macau är lite som Hong Kong en egen specialregion (med sin egen valuta). 
 
Men dagen började iaf med hotellfrukost! Hotellfrukost måste nog ändå vara något av det bästa någonsin. Helt okej frukost var det! En blandning av kinesiskt och västerländskt vilket blev lite kul. Endå första gången jag ätit fried rice till frukost. 
 
 
Sen fick vi jättebråttom och fick mer eller mindre springa till färjan. Vi kom med ett annat bolag än vi tänkt. Mest för att de fångade upp oss precis när vi kom dit och han swishade oss igenom allt. Väldigt skönt för då hann vi med färjan som inte gjorde oss allt för sena! Men vi hamnade på en färjeterminal lite längre bort. Men men. Vi tog en taxi till Macau Tower. Väl där åkte vi upp till högsta däcket på tornet. Ungefär såhär såg det ut:
 
Tyvärr var inte vädret det bästa men det var inte jättehemskt heller (det regnade lite. Tror det åskade lite där heller). Jag skulle vilja säga att vi var 233 meter upp. Jag fick svindel nästan bara vi kom upp dit. Men Rasmus tyckte att det var en bra idé att hoppa från tornet. De har nämligen världens högsta bungyjump där och det kunde han ju inte missa! Det var hela anledningen till att vi åkte till Macau. 
 
Det var med samma företag som på Nya Zealand, AJ Hackett. Personalen där var väldigt bra och rolig. Framförallt en snackade vi mycket med. (Han gav oss små silikonarmband efteråt också. Snällt!) 
 
Rasmus sa att han blev riktigt nervös innan och nästan ville backa ur. Hans video är jättekul. Precis innan han hoppar hör man honom säga typ "I'm not sure I should do this". Men gjorde det gjorde han! Och himla nöjd var han efterråt också. Tydligen väldigt häftig upplevelse.
 
Älskar hans dorky smile han får när han är excited (kom inte på en bra svensk översättning). 
 
När vi var klara i tornet åt vi iaf lunch på bottenplan. Inte absolut bästa stället men ända som fanns där och jag var superhungrig så det fick gå. Dock blev det väldigt oklart hur mycket vi egentligen skulle betala. Jag tror att vi betalade alldels för lite men vi dubbelkollade med dem som verkade tycka att allt var okej (de pratade knappt engelska). 
 
Efter det åkte vi i alla fall in till centrum. Gick runt lite och kollade på en gammal kyrkruin och fästning. Macau har varit under portugisiskt styre och det blev en ganska häftig blandning med kinesiska och portugisiska. Eftersom portugisiska även är ett av de officiella språken där så står alla skyltar på portugisiska och kinesiska (precis som Hong Kong har de på engelska då de varit under brittiskt styre.). Rätt häftig liten stad. Med massa människor överallt! Justja. Macau är något av en kasinostad och det finns massa häftiga hotell och grejer. Vi var in i ett och kollade lite. Häftigt! Hotellet mitt emot var byggt som en gigantisk guldig ananas. Det du! Det blev väldiga kontraster dock för många av husen runtom var rätt skabbiga. 
 
Vi åkte hemåt vid halv sju tiden. Vi hade himla flyt med färjan! Vi kom precis när folk  började gå ombord och slapp vänta! Väldigt skönt.
 
Väl tillbaka i Hong Kong hittade vi ett dumplingställe. Eftersom det är lite min nya favoritmat kändes det som ett bra val till middag (billigt var det med). Så vi köpte med oss fläskdumplings, fläskbollssoppa (den smakade okej ) och iste och åt på hotellrummet. Rätt bra ändå att jag som är så kräsen ändå oftast gillar kinesiskt. (Även om det här går att hitta mycket annan mat).
 
 
Sen har vi bara tagit det lugnt på hotellrummet. Blev ju ändå rätt sen middag. Bilder från Rasmus bungy finns på facebook. Har jag sagt att vi bor på 28onde våningen? Det gör vi iaf. Och trots att de flesta hus här är höga har vi ändå rätt bra utsikt. Vi ser ner till vattnet. Väldigt fint blir det såhär på kvällen med alla lampor och sånt!
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Lilla Anna och Stora världen

Nu på Nya Zeeland

RSS 2.0